Επικοινωνία: +30 28970 35040

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΑξιοθέατα της περιοχής

Μάλια

Τα Μάλια βρίσκονται στον Κόλπο των Μαλίων, νοτιοανατολικά από το Ηράκλειο, στη βόρεια ακτή της Κρήτης. Είναι κτισμένα κατά μήκος μια αμμώδους παραλίας, περίπου 36 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου. Το χωριό περιστοιχίζεται από μια πλούσια πεδιάδα, που καμαρώνει ένα μεγάλο αριθμό νερόμυλων και καλλιέργειες με πορτοκαλεώνες και λαχανικά. Σήμερα το χωριό χαρακτηρίζεται από μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και αποτελεί ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη του νησιού.

Αυτή η παραθαλάσσια κωμόπολη καλωσορίζει κάθε καλοκαίρι χιλιάδες επισκέπτες και διαθέτει όλες τις απαιτούμενες τουριστικές εγκαταστάσεις. Η πόλη απλώνεεται σε μια μεγάλη περιοχή και χωρίζεται στο παλιό και το νέο τμήμα. Η παλιά πόλη έχει στενά σοκάκια με ταβέρνες, μπαρ και μαγαζιά το ένα δίπλα στο άλλο που σφήζουν από κόσμο κατά την υψηλή περίοδο, ειδικά τη νύχτα.

Τρία χιλιόμετρα ανατολικά του μοντέρνου θέρετρου βρίσκεται το Μινωικό Ανάκτορο. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο μινωικό ανάκτορο στην Κρήτη, χτισμένο σε μια πανέμορφη τοποθεσία κοντά στη θάλασσα, πάνω στο δρόμο που ενώνει την ανατολική με την κεντρική Κρήτη.

Αυτό το ανάκτορο -που σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν η κατοικία του Σαρπηδόνα, αδελφού του Μίνωα - πρωτοχτίστηκε γύρω στο 1900 π.Χ. Με αυτόν τον τρόπο ο ήδη μεγάλος οικισμός, ορισμένα τμήματα του οποίου σώζονται γύρω από το παλάτι, έγινε ανακτορικό κέντρο-πόλη. Το πρώτο ανάκτορο καταστράφηκε γύρω στο 1700 π.Χ. και ανοικοδομήθηκε γύρω στο 1650 π.Χ., στον ίδιο χώρο και σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο. Τέλος το νέο ανάκτορο καταστράφηκε περί το 1450 π.Χ. και δεν κατοικήθηθκε ξανά. Κατά τη Μυκηναϊκή περίοδο κατασκευάστηκε στα συντρίμια ένα μικρό κτίσμα, πιθανότατα ιερό.

Στα Μάλια μπορεί κανείς ουσιαστικά να περπατήσει γύρω από το αυθεντικό ανάκτορο, όπως ανακαλύφθηκε από την αρχαιολογική σκαπάνη. Το μεγαλύτερο τμήμα των χαλασμάτων που είναι ορατά σήμερα ανήκουν το νεοπαλατικό συγκρότημα -το δεύτερο ανάκτορο- του οποίου οι αίθουσες είναι χτισμένες γύρω από 3 αυλές: την Κεντρική Αυλή, τη Βόρεια Αυλή και την Αυλή του Πύργου. Οι μεγαλοπρεπείς διαστάσεις, το πολύπλοκο σχέδιο και οι πολλαπλές λεπτομέρειες του ανακτόρου το καθιστούν ένα συναρπαστικό χώρο για να επισκεγθεί κανείς.

Ωστόσο, αυτό που έλκει τον περισσότερο κόσμο μακριά από την παραλία των Μαλίων είναι τα μεγάλα υδάτινα πάρκα -το Aqua Splash και το Star Beach- που μαζί προσφέρουν ατέλειωτες ώρες οικογενειακής αναψυχής. Υπάρχουν αρκετές τσουλήθρες, σωλήνες, white knuckle slides και υδάτινες διαδρομές για να κρατήσουν τα παιδιά ευχαριστημένα μέρες ολόκληρες. Η παραθαλάσσια διασκέδαση κατά μήκος αυτού του τμήματος της ακτογραμμής περιλαμβάνει από bungee jumping μέχρι συγκρουόμενα.

Το Aquaworld

Το ενυδρείο Aquaworld είναι ένα μουσείο στη Χερσόνησο, Ηρακλείου Κρήτης που αποτελεί έναν ακόμη αγαπημένο πόλο έλξης επισκεπτών. Το Aquaworld βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Χερσονήσου, 30 χλμ ανατολικά του Ηρακλείου και 40 χλμ δυτικά του Αγίου Νικολάου. Στα πλειονότητά τους τα είδη που εκτίθενται προέρχονται είτε από διασώσεις είτε αποτελούν κατοικίδια, που βρήκαν ένα σπίτι σε αυτό το φιλόξενο περιβάλλον. Η φιλοσοφία του Aquaworld είναι απλή - φέρνοντας κοντά ανθρώπους και ζώα ελπίζουμε να ενθαρρύνουμε το ενδιαφέρον για τα ίδια τα πλάσματα και για τους φυσικούς τους βιότοπους. Το Aquaworld είναι ανοικτό καθημερινά από 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου κάθε χρόνο.

H Χερσόνησος Κολοκύθα

Η Χερσόνησος Κολοκύθα, ανατολικά των Μαλίων, προσφέρει μάλλον ένα διαφορετικό πόλο έλξης με τη βυθισμένη πόλη και το νησί Σπιναλόγκα, όπου κρατούσαν απομονωμένους τους χανσενικούς στη δεκαετία του '50. Αν κάποιος κάνει καταδύσεις κοντά στον υπερυψωμένο μονοπάτι που ενώνει το νότιο τμήμα της χερσονήσου με την ενδοχώρα, θα μπορέσει να δει τα περιγράμματα των κτιρίων και των στήλων της αρχαίας πόλης Ολούς.

Πάρτε το καραβάκι για Σπιναλόγκα και θα περάσετε από το νησάκι Άγιοι Πάντες που φιλοξενεί περί τους 200 άγριους κρητικούς αίγαγρους, οι οποίοι αποτελούν προστατευόμενο είδος και ζουν μόνο εδώ και στο Φαράγγι της Σαμαριάς.

Crete Golf Club

Το Crete Golf Club μια εξαιρετική προσθήκη στα πλούσια αποθέματα γηπέδων γκολφ της Ευρώπης και σύντομα θα θεωρείται μια από τις καλύτερες δοκιμασίες σε ολόκληρη τη νότια Μεσόγειο.

Το περιγράφουν ως ένα γήπεδο στην έρημο λαξευμένο πάνω σε ένα κυματιστό τοπίο, το οποίο απέχει λίγο πάνω από μισή ώρα από το διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου. Καμάρι του μια σειρά από αξιομνημόνευτες οπές που θα δοκιμάσουν κάθε πτυχή του ρεπερτορίου ενός γκολφέρ, ενώ διαθέτει μοναδική θέα σε ένα ορεινό τοπίο που έχει αλλάξει ελάχιστα από τη Μινωική Εποχή, το 2600 έως 1100 π.Χ. Το επίπεδο υπηρεσιών του Crete Golf Club είναι υποδειγματικό και συμβάλλει σημαντικά στην ήδη ξεχωριστή εμπειρία.

Σαφάρι με Jeep

Ένα σαφάρι με Jeep στα καλύτερα μέρη και τις τραχείς περιοχές της Κρήτης είναι απόλυτο must! Το Safari Club οργανώνει εδώ και χρόνια Jeep Safaris και εγγυάται την ασφάλειά σας συν πολλή διασκέση. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 2 βασικές διαδρομές - η πρώτη σας οδηγεί στια παραλίες και τις ακτογραμμές της Πρέβελης και η δεύτερη στα ορεινά φαράγγια της Κρήτης.

Η δεύτερη διαδρομή δίνει την ευκαιρία να μπείτε στα βουνά του Λασιθίου, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε την σπηλιά του Δία, το οικολογικό πάρκο Λάσινθος όπου κάνουν τις τέχνες και τα επαγγέλματα με το παραδοσιακό τρόπο των Κρητικών προγόνων τους. Περιλαμβάνεται και ένα εξαιρετικό μεγάλο BBQ με άφθονο ρέον δωρεάν κρασί.

Lat.: 35.274082, Lon.: 25.461974, MHT.E.: 1039Κ035Α0196301 © Royal Heights Resort.| Προστασια Προσωπικων Δεδομενων | All rights reserved | Eyewide - Hotel Internet Marketing